Wij monteren CLT woningen en bedrijfspanden

Tegenwoordig worden huizen door architecten met het clt principe ontworpen. Wij als bouwbedrijf Engels & Verbiest hebben voor diverse toonaangevende  architecten  de nodige huizen,. villa's etc. mogen monteren en /of de hele aannemers werkzaamheden verricht. Wij werken voor wat betreft het materiaal veel samen met de producent van clt hout  EKOFLIN. Bouwen met hout, sluit perfect aan bij de huidige tijdsgeest, waarbij duurzaamheid en verantwoord omgaan met het milieu centraal staan. Men speelt in op de groeiende behoefte van de markt om energiezuinig, milieubewust, snel en flexibel te bouwen. Het concept biedt bouwend Nederland vele voordelen vergeleken met de traditionele manier van bouwen. Bij het bouwen wordt kalkzandsteen, gips of betonnen wanden door minimaal 100 mm 5-laags verlijmde houten panelen vervangen.

Onze mensen zullen tijdens uw project met u samenwerken tijdens de montage. Wij hebben reeds bijgedragen aan de bouw van enkele van de mooiste, meest spraakmakende huizen met massief hout. De op maat gezaagde CLT massief kruisgelamineerde houtelementen worden op de bouwplaats afgeleverd en daar door ons met een bouwkraan op de juiste plaats gezet en in de kortst mogelijke bouwtijd gemonteerd.

 

Hoe wordt CLT gefabriceerd?

Waarom Clt bouwen?

CLT ook wel kruislaaghout genoemd is constructief bijzonder sterk. De kruislinkse verlijming wordt onder hoge druk samengeperst. Dat verhoogt de belastingcapaciteit en maakt de platen stabiel en stijf: het uitzetten, krimpen of vervormen van het hout is tot een minimum beperkt.  


CLT wordt hierdoor veel toegepast in de woningbouw. Vaak worden delen van de houtconstructie in het zicht gelaten. Vanwege zijn natuurlijke vochtregulerende en isolerende werking heeft hout ook een positieve invloed op het binnenklimaat en het energiegebruik. Duurzaamheid is dan ook een van de belangrijkste argumenten voor het gebruik van CLT. 

Uw partner voor montage

Wat is CLT bouwen

Door de karakteristieke uitstraling van het product is het zeer geschikt voor toepassing in woningbouw. Onze methode is tot 60% sneller.

Voordelen

Dankzij deze bouwmethode werken we niet alleen efficiƫnter, we verhogen ook nog eens de kwaliteit. Binnen 1 Ơ 2 weken is alles wind en waterdicht.

Ervaring

Met onze uitgebreide kennis en praktijkervaring monteren wij Uw droomhuis op een verantwoorde en snelle wijze.

Toonaangevend

CLT-montage is een toonaangevend bedrijf voor het monteren van Clt-woningen of bedrijfspanden. 

Heeft u vragen neem contact met ons op.